Aanleg

Een eigen, unieke droomtuin realiseer ik samen met u!

Waarom een nieuwe tuin?
In ons eerste kennismakingsgesprek vraag ik naar het waarom van uw tuinwensen. Steeds vaker hoor ik de wens van een 2e ‘woonkamer’. Een tuin waarin je kunt eten, ontspannen en mensen kunt ontvangen.

Zo’n tweede ‘woonkamer’ realiseren doe ik door in 5 fasen intensief met u samen te werken.

  • Materiaal-, en stijlkeuze
  • Schets /Ontwerp
  • De offerte
  • Realiseren basis
  • Aankleden met beplanting en elementen

 

Als we er samen uitkomen dan start de werkelijke uitvoering van ons plan!

De Uitvoering van het plan van Aanleg en werkwijze

Fase 1 Materiaal-, en stijlkeuze

Mocht u nog geen keuze hebben gemaakt over de stijl van uw tuin dan is vaak de bestrating het eerste wat we gaan doen. Het is in de functionele tuin onvermijdelijk. U kunt kiezen voor een wildverband bestrating, een strakke natuursteen of een oud hollandse klinkers. De bestrating is zo stijlbepalend dat u die echt moet zien voordat u kiest.

Ik kan u adviseren maar kiezen is aan u. Het is vaak de grootste investeringspost in de tuin. Iets om eerst goed over na te denken.

Fase 2 Schets / Ontwerp
Terwijl u bezig bent met het bepalen van de stijl en het uitzoeken van de bestrating, denk ik na over uw wensen en mijn mogelijkheden. Hoe creëer ik die tuin die u graag wilt voor een zo scherp mogelijke prijs / kwaliteit verhouding.
Zodra u weet welke stijl en welke bestrating het wordt, ga ik schetsen*. Ja gewoon handwerk!

* Voor een computerschets of volledig gedigitaliseerd tuinplan huur ik mensen in. Daar zijn extra kosten en tijd aan verbonden.

Fase 3 De offerte
Alles op een rijtje, de schets de materialen en de arbeid die het geeft. Binnen mijn offertes ben ik transparant waar de kosten zitten. Stenen, schuttingen, hout of vijverranden. Elke offerte stel ik nauwkeurig op en is maatwerk. Een prijs bepalen zonder te weten welke materialen ik moet verwerken is erg lastig.
Ik ben niet de goedkoopste hovenier, maar u krijgt wel een meedenkende en gepassioneerde duizendpoot!

Fase 4 Realiseren van de basis
Een goede voorbereiding is de start voor het succesvol realiseren van uw nieuwe tuin. Lees hieronder hoe verschillende onderdelen in de tuin worden aangepakt!

Fase 5 Aankleden met beplanting en elementen
Het leukste bewaren we voor het laatst! De basis is klaar en nu komt het aankleden van de tuin. Een strak moderne tuin vraagt om strakke beplanting. Mogelijk met potten of verhoogde borders. In de natuurtuin kunnen we kiezen voor seizoen-volgende beplanting. Beplanting waarbij de beplanting mee beweegt met de seizoenen. In de stadstuin met een muur in de tuin, bekleden we de muur met onderhoudsvriendelijke muurbeplanting.

De tuinset, de parasol en de stoelbekleding is iets waarmee u het echt afmaakt!

Ziet u uzelf al zitten?

Mag ik uw tuin aanleggen?

U heeft het plan voor uw tuin volledig klaar. U zoekt de hovenier om het uit te voeren. Leuk als u contact met mij opneemt. Ik realiseer graag goed doordachte plannen! Het is steeds weer verrassend en inspirerend om uw tuinwensen te realiseren. Ik werk vanuit Krimpen aan den IJssel en een gebied daar ruim omheen. Nieuwerkerk, Bergschenhoek, Barendrecht behoren tot het gebied waar ik werkzaam ben.

Onze andere diensten:

Hout in de tuin

Uw tuin kan eigenlijk niet zonder!

Aanleg

Een eigen, unieke droomtuin realiseren ik samen met u!

Onderhoud

Snoeien, gras maaien, borders bijhouden en winterklaar maken.

Contact

Wij komen graag in contact om de mogelijkheden te bespreken!